Estadisticas web
Associació Cultural Amics de Vinaròs
Associació Cultural Amics de Vinaròs

CAMPANYA D'EXSCAVACIÓ 2019

El dia 1 de juliol va donar començament la campanya d'excavació en el Puig de la Misericordia.

Durant tres mesos se'n va a procedir a excavar diverses estades en els seus nivells pertanyents al segle VI aC, ibèric antic, ja que encara que passes d'estes estades tenen nivells més antics, si es continuara aprofundint posaria en risc l'estabilitat dels murs, per la qual cosa de moment s'ha referit excavar en extensió i no en profunditat. De moment les troballes han sigut escassos ja que així com en la fase de l'assentament pertanyent al segle VII aC, este va ser destruït de forma violenta i per tant es van quedar tots els efectes que havien, en la fase que s'està excavant en esta campanya l'abandó de l'assentament va ser voluntari, per tant es van portar pràcticament tot el que hi havia en les diferents estades. Destaquem la troballa d'una gran llar i les bases d'uns pals que subjectaven la sostrada, així com les restes d'un xiquet de bolquers que formen part d'un ritual tipic de la societat ibèrica.

Arturo Oliver.

 

4 JULIOL

Durant la 2ª setmana els treballs han continuant excavant diverses estada que pràcticament han quedat acabades, la qual cosa dóna una magnífica visió del jaciment degut a la bona conservació dels murs, i la ja àmplia superfície excavada.

Cal destacar que pareix que s'ha localitzat la porta d'accés al recinte fortificat el que permet comprendre millor l'estructura dels diferents espais i la circulació dins de l'edifici.

Les excavacions s'han centrat en els nivells del segle VI a.C. localitzant uns quants paviments i llars d'este moment.

Quant al material moble contínua sent escàs, destacant la repetició d'un tipus de plat de bord caigut i decorat amb bandes i filets pintats.

La ceràmica a mà està molt fragmentada sent les formes ja conegudes.

Entre el material hi ha diversos fragments pertanyents a una graella de torrat, una peça que es troba generalment en els espais de banquets de caràcter social vinculats amb l'elit.

També han sigut abundants els fragments de molins recuperats.

Les restes de fauna i carbons completen les troballes de material que s'ha anat trobant durant estos dies.

Arturo Oliver.

 

9 JULIOL