Associació Cultural Amics de Vinaròs
Associació Cultural Amics de Vinaròs

homenatges

1984. Amb l’aproximació del centenari de Borràs Jarque l’associació va proposar al Consistori la construcció d’un petit monument (un bust) per a un jardí de la ciutat. La proposta del bust per als artistes fou aquesta: Bust de 60cm en bronze; pedestal en pedra o granit de 1,20m d’altura i placa de bronze de 30x40x2. Agustin Roso i Rafael Orellano hi presentaren esbossos valorats. D’altres van desestimar fer pressupost: José Córdoba, Joan Benimelis, Antonio Fontanet i Sebastián Miralles. Els esbossos es van lliurar el 5 de juliol al president de la Comissió de Cultura de l’Ajuntament.


2 de Març de 1985. A Borràs Jarque. Homenatge popular i col·locació d’una placa commemorativa a la seva casa natal. La placa fou obra de Ferran Guallart.   (IMATGE)

21 Decembre 1996.- A Francisco Vaquer “Chaldy”. (IMATGE)

 

VIDEO: NO+DO 25-04-1955 INAUGURACION MONUMENTO LIBERACION

 


15 Agost 1999.- Mons.Garcia Julbe. Homenatge popular i col·locació d’una placa dissenyada i patrocinada per l’associació. Obra de l’escultor Agustin Roso. (IMATGE)

1 Junio 2006.- Homenatge a Gabriel Puig Roda - Laura Puig Roda Alcàsser.(IMATGE)

Conferència Col·loqui: Alfredo Viciano, J. A. Gómez Sanjuán. En la Sala de Juntes d'Unió de Mútues amb assistència de primeres autoritats de Vinaròs i Tírig, i, Laura Puig Roda."