Associació Cultural Amics de Vinaròs
Associació Cultural Amics de Vinaròs

Restauracions

Restauracions dutes a terme per l'AssociacióBandera de la “Villa de Vinaròs” del 1654. Peça que ja estava totalment perduda i a punt de desintegrar-se.

Gràcies a la col·laboració de la Direcció territorial de cultura s’ha dut a terme una magnífica restauració pel Centre Tècnic de Restauració Tèxtil del Col·legi d’Art Major de la Seda de València que depèn de la Sotssecretaria de Promoció Cultural de la Generalitat Valenciana. Ara només cal fer una vitrina amb tots els requisits indispensables per a l’exposició pública.

 

Quadres. “Marinero o Pescador” de V. Miquel. Restaurat a instàncies de l’associació per l’escola de restauració Gaia de València.

 

Retaule ceràmic. Restauració de la capella al carrer Sant Francesc. 1978

 

Retaule ceràmic. Restauració de la capella al carrer Mare de Déu. Setembre de 1989.

 

Pilastres de l’ermita. Localització, recuperació i restauració, amb la col·laboració de Julio Guimerà de dues pilastres de l’ermita del segle XVII que van desaparèixer durant les obres.

 

Carro de “Asmolet”. Recuperació i restauració amb la col·laboració de Julio Guimerà. Donació del carro al museu pel seu nét.

 


Bandera de l'Aliança de 1907. Donada a l'Associació per la família Major en 1976. La bandera presentava greus deteriores ja en origen i finalment després de molts intents, la Diputació Provincial l'1 de Novembre de 2007 es fa càrrec de la seua restauració. En esta data entre en el Servici de Restauracions de la Diputació Provincial.

 

Quadro de Hilarion Claramunt: Sant Sebastià, cedit per la família Aulet és netejat i restaurat en part pels servicis de la Diputació.

 

Al Juny del 2011 vam poder veure  en el magatzem Municipal de la N. 340 l'abandó i deteriorament  en què es trobava l'antic carro de bombers de 1877 que des de la seua aparició en 1995 i fins a l'expulsió del Museu Municipal del carrer Sant Rita va tindre l'Associació en custòdia.Vam tindre l'encàrrec immediat de l'Ajuntament per a   restaurar-lo. Juan Tur de Drassanes Tur es va encarregar del treball i en tres mesos va estar realitzada la restauració i consolidació del carro. Va ser presentat i exposat a la ciutat en el Mercat Municipal el 22 de desembre del 2011.

 

 

Octubre 2012. Restauració d'autoclau procedent de l'antiga farmàcia Lluch Garin de la Plaça de l'Església, actual Callau. L'autoclau de fabricació sueca és aproximadament de 1920. Va passar sobre 1960 a la infermeria de la Plaça de Bous. Ens ho va facilitar el Dr. P. Espuny que ho havia arreplegat al desaparéixer la infermeria de la Plaça de Bous. Va ser impecablement restaurat en tots els seus elements per Juan Tur. Els Fills de Lluch Garin van formalitzar la seua donació a l'Associacció.