Associació Cultural Amics de Vinaròs
Associació Cultural Amics de Vinaròs

RELACIONS  INSTITUCIONALS

17 Maig 2024

 

L'Associació homenatja l'ex-alcalde Guillem Alsina

 

Video 

15-11-2019

   

LA JUNTA DIRECTIVA DE L'ASSOCIACIÓ, CELEBRA UN ACTE D'AGRAÏMENT A

D. JUAN BAUTISTA JUAN, EX ALCALDE DE VINARÒS I EX DIPUTAT PROVINCIAL.

15-03-2019    DIPUTACIÓ PROVINCIAL

FIRMA DEL CONVENI AMB LA DIPUTACIÓ PROVINCIAL DE CASTELLÓ PER AL

XI CERTAMEN INTERNACIONAL D'AQUAREL·LA GABRIEL PUIG RODA 2019

26-11-2018    SEDE SOCIAL 

Hui dilluns 26 de novembre, ha visitat la nostra Associació el Conseller de cultura, educació, investigació i esports D. Vicente Marzá i acompanyants.

Després d'una exhaustiva visita per totes les plantes dels dos edificis que formen la nostra seu social, hem mantingut una extensa conversació, en què ha quedat de manifest el mutu interés de col·laboració en aquells projectes d'interés en pro de la cultura local i que per consegüent enriquisca la comunitària.

13-03-2018   AJUNTAMENT DE VINARÒS  -  CASA DE LA CULTURA

Este matí s'ha oficialitzat l'entrega per part de l'Associació, amb destinació a l'Arxiu Municipal, d'un ANTIC PROJECTE DE MERCAT que no va arribar a construir-se i l'emplaçament previst del qual era el terreny que ocupa actualment l'àgora del Passeig Colon.

19-07-2017  AJUNTAMENT DE VINARÒS  -  CASA DE LA CULTURA

ACTE PROTOCOL·LARI DE LA DONACIÓ A l'ARXIU MUNICIPAL DE l'AJUNTAMENT DE VINARÒS DEL

FONS DOCUMENTAL DE L'ASSOCIACIÓ CULTURAL AMICS DE VINARÒS.

 

08-06-2017 EXCMA. DIPUTACIÓ PROVINCIAL DE CASTELLÓ

El dijous dia 8 de Juny a les 12:00 hores es va firmar el Conveni de Col·laboració per a la celebració del IX Certamen Internacional d'Aquarel·la Gabriel Puig Roda.

Van estar presenets en l'acte, el Secretari de la Diputació Manuel Pesudo i José L. Pascual, Isaïes Vinaròs i Fernando Romillo, president i directius de l'Associació.

8-03-2017         LOCAL SOCIAL DE L'ASSOCIACIÓ

El dimecres dia 8 de març, va visitar la nostra seu social el Vicepresident i Diputat de Cultura  Vicent Sales, acompanyat pel Diputat vinarossenc  Juan Bta. Juan.

El motiu principal de la visita va ser informar-li de la important donació que l'Associació ha rebut de la família Llatser-Velilla, fent-li entrega d'un dossier amb el projecte de treballs i accions a realitzar per a la posada en valor del dit llegat i a l'accés universal al mateix a través de la nostra pàgina Web.

23-11-2016       EXCMA. DIPUTACIÓ PROVINCIAL DE CASTELLÓ.

FIRMA CONVENI DE COLABORACIÓ DEL VIII CERTAMEN INTERNACIONAL D'AQUAREL·LA

GABRIEL PUIG RODA

EL DIMECRES 23 DE NOVEMBRE A LES 10:30 HORES, EN L'EXCMA. DIPUTACIÓ PROVINCIAL, S'HA FIRMAT EL CONVENI DE COL·LABORACIÓ PER A L'ORGANITZACIÓ DEL VIII CERTAMEN INTERNACIONAL D'AQUAREL·LA GABRIEL PUIG RODA.

HAN ESTAT PRESENTS EN L'ACTE, VICENTE SALES, MANUEL PESUDO, VICEPRESIDENT I SECRETARI GENERAL RESPECTIVAMENT, DE LA DIPUTACIÓ.

JOSE LUIS PASCUAL, FERNANDO ROMILLO, ISAIAS VINAROZ I JOSE MARIÑO, PRESIDENT I DIRECTIUS, RESPECTIVAMENT, DE L'ASSOCIACIÓ.

24-11-2015       EXCMA. DIPUTACIÓ PROVINCIAL DE CASTELLÓ.

FIRMA CONVENI DE PATROCINI DEL VII CERTAMEN INTERNACIONAL D'AQUAREL·LA GABRIEL PUIG RODA

ELS DIPUTATS DE CULTURA I INFRAESTRUCTURES VISITEN LA SEU SOCIAL

Dimecres 21 d'octubre.

 

S'ha presentat en la seu social de l'Associació, la Digitalització de la Història de Vinaròs de J.M. Borrás Jarque, efectuada per la Diputació Provincial, comptant amb la presència en l'acte dels Diputats de Cultura D. Vicente Sals i d'Infraestructures D. Juan Bta. Juan.

En breu termini de temps, estarà disponible per a consulta en la pàgina Web d'Amics de Vinaròs i en la Vinapedia.

 

VÍDEO DE L'ACTE

5 D'AGOST - La Regidoria d'Agricultura i Medi Ambient de Vinaròs vetllarà pel jaciment del Puig de la Misericòrdia

 

El regidor Jordi Moliner, es compromet a "mantindre el jaciment en condicions acceptables i a fer xicotetes feines de manteniment als voltants"

 

L'Associació Cultural Amics de Vinaròs va demanar mitjançant instància a la Regidoria d'Agricultura i Medi Ambient la seua col·laboració per a mantindre net de males herbes i brutícia el jaciment del Puig de la Misericòrdia. A partir d'aquella moment, el regidor Jordi Moliner es va posar en contacte amb la nostra entitat per tal de conèixer la situació. 

Este matí s'ha visitat el jaciment per part del president de l'entitat José Luis Pascual i del regidor Jordi Moliner que s'ha compromés a què des de la seua regidoria es farà tot el que estiga en les seues mans per mantindre net el jaciment.


La nostra entitat agraeix  la rapidesa i disponibilitat de la regidoria d'agricultura i medi ambient per escoltar i portar a terme els nostres suggeriments.

4 D'AGOST  -  AJUNTAMENT DE VINARÒS

El dia 4 d'agost una representació de la Junta directiva de l'Associació composta per Helena Román, Ramón Boj, Isaías Vinaroz, Fernando Romillo i José L. Pascual va mantenir una reunió amb el Sr. Alcalde i Regidor de Cultura a la qual havíem sigut convocats, a sol·licitud nostra, pels mateixos, per a definir la col·laboració i participació de l'Ajuntament en les activitats culturals de l’Associació, molt particularment el Patrocini del Premi d’investigació sobre Vinaros J.M. Borrás  Jarque i La Nit de la cultura, convocat des del mes de març en el present any sobre la base de la conformitat de l'anterior Regidor de Cultura. 
Des de l'any 2006 les Corporacions municipals presidides respectivament per els alcaldes D. Javier Balada, D. Jordi Romeu, i D. J. Bautista Juan, cadascun d'ells d'una formació política diferent, van considerar que el patrocini de la Investigació Històrica de la seua ciutat – Premi Borrás Jarque- , i la seua promoció i difusió – Nit de la Cultura i publicació de l'obra guanyadora- havien de ser recolzades i estimulades des de la pròpia Corporació que representa a tots els vinarossencs, amb un patrocini de 4.500 € que contribuïa a sufragar els costos de l'homenatge al guanyador del premi en la Nit de la Cultura, el propi premi, la seua difusió i l'edició de l'obra guanyadora. En aquest cas, per primera vegada, l'Ajuntament de Vinaros serà col·laborador del
VII Premi d’investigació històrica “José Manuel Borrás Jarque” (Edició 2015) que momentàniament no tenim més remei que suspendre, temporalment, mentre treballem per a trobar en breu nous patrocinadors que ens permetan mantenir-ho com esperem.
La llarga i laboriosa reunió es va substanciar, en essència, per la qual cosa a aquests moments respecta, en què després de nou anys ininterromputs de col·laboració, l'actual Corporació ha considerat oportú cancel·lar el patrocini del Premi d’Investigació Històrica J. M. Borrás Jarque i de la Nit de la Cultura, al·legant problemes pressupostaris, alguna cosa que, sobretot en els últims anys han tingut les anteriors corporacions i no ha sigut obstacle per a patrocinar l'únic estímul local a la recerca històrica de la nostra ciutat, es manté per al present exercici una col·laboració d'1.350 euros corresponents a l'import del trofeu que es lliura al guanyador. Pel que fa a les altres activitats i publicacions de l’Associacio queda també en suspens, de moment, la col·laboració municipal en forma d'adquisició de les seues publicacions o un altre tipus d'ajuda econòmica. 
Pel que fa a la Regiduría de Cultura de la qual fins al present no hem trobat més que facilitats, atencions i suport que per descomptat agraïm, l'Associació, com sempre i en tots els casos, posa i posarà a la seua disposició tots els seus mitjans, activitats i col·laboració per a contribuir en la mesura de les seues possibilitats a l'estudi, protecció i defensa del nostre col·lectiu patrimoni històric cultural.
En la nostra visita llarga i treballada, com no podia ser d'una altra manera, varem aprofitar l'ocasió per a recordar a la primera autoritat municipal diverses temàtiques ja exposades moltes vegades, relatives al nostre patrimoni, tals com la imperiosa necessitat d'adequar convenientment l'excavació del poblat ibèric així com de sol·licitar la pròxima campanya, les muralles primitives de la ciutat o la casa dels Ayguals, entre unes altres.
En tot cas agraïm la dedicació, atenció i cordialitat que la primera autoritat ha tingut amb nosaltres, reiterant la nostra disponibilitat a col·laborar en tot quant se'ns sol·licite per a l'estudi, protecció, difusió, recuperació o defensa del nostre patrimoni cultural col·lectiu.

 

29 DE JULIOL  -  VISITA A LA DIPUTACIÓ PROVINCIAL

El dia 29 de Juliol una representació de la Junta directiva de l'Associació composta per Hel·lena Román, Arturo Oliver, Isaïes Vinaròs, Fernando Romillo i José L. Pascual va mantindre una entrevista amb nou el Diputat de Cultura D. Vicente Sales.

A l'entrevista acudim acompanyats pel Diputat d'Infraestructures D. Juan Bautista Juan, soci de l'Associació, qui primer en el seu despatx oficial, i després d'explicar-nos amb detall les obres provincials que afecten la nostra ciutat i interessar-se per la digitalització de La Història de Vinaròs de Borrás Jarque, que els servicis de digitalització de la Diputació esta realitzant per a l'Associació, ens va acompanyar i va recolzar decisivament en les nostres gestions amb el Diputat de Cultura.

El Diputat de Cultura es va manifestar totalment favorable a mantindre el conveni de patrocini de la Diputació Provincial del Premi internacional d'Aquarel·la Gabriel Puig Roda i de la Nit de la Cultura que se celebrarà l'últim divendres de novembre d'enguany i que excepte imponderables, en l'actual exercici es mantindrà amb el Patrocini de l'Excel·lentíssima Diputació, comprometent-se al mateix temps a visitar la nostra seu social i continuar recolzant la nostra activitat cultural en pro de la nostra ciutat.

Hem d'agrair l'atenció i cordialitat del Diputat de cultura i molt especialment l'ajuda i suport que hem tingut sempre de l'ara Diputat d'Infraestructures, i soci des de fa molts anys de l'Associació Cultural Amics de Vinaròs, Juan Bautista Juan. Sempre, i en totes les ocasions, hem trobat el seu suport, ajuda impagable i la seua franca col·laboració per la qual li estem reconeguts.

8 DE JULIOL.-  VISITA A LA REGIDORA DE BENESTAR SOCIAL, Mª ISABEL VIVES

L'Associació cultural Amics de Vinaros va mantindre la passada setmana una entrevista amb la Regidora de Benestar Social Mª Isabel Vives Sebastiá En esta ocasió el motiu de la mateixa va ser, a banda de la deguda cortesia amb les autoritats municipals, informar-li de primera mà de les activitats que l'Associació exercix de manera totalment altruista i sense cap tipus de contraprestació en aèries de la seua competència com són el projecte que es du a terme en la Residència de la Tercera edat, centre de dia, i possibilitant, a través dels socis i dels nostres mitjans i instal·lacions, la rehabilitació i compliment de condemnes socials de diversos conciutadans.

Se li va oferir, com ha sigut habitual en corporacions anteriors el patrocini del Calendari de Ciutadanes vinarossenques que l'Associació presenta tots els anys en la Nit de la Cultura . Quedem pendents de la resposta de la senyora Regidora. 

Altres possibilitats de col·laboració es contemplen que puguen cristal·litzar en el futur.

Reiterant la nostra disponibilitat a col·laborar socialment en quant ens siga factible, agradem la seua atenció i cordialitat.

3 de JULIOL  -   DIPUTACIÓ VISITA POBLAT IBERIC

 

Juan Bta. Juan, diputat provincial d'Infraestructures i Cooperació i  Ferrán Olucha, Director del Museu Provincial, han visitat les excavacions del Poblat Ibèric del Puig acompanyats per membres de l'Associació Amics de Vinaròs.

1 DE JULIOL 2015 - VISITA AL REGIDOR DE TURISME, D.FONTANET

El Regidor de Turisme, que estava acompanyat pel tècnic de Turisme, ens manifesta la seua voluntat de col·laborar i protegir la labor de l'Associació en tot quan li siga possible, sol·licitant-nos la participació de l'Associació en la realització per part de membres qualificats de la mateixa en l'execució de dos visites guiades per al mes de Julio i de quatre per a Agost en circuits d'interés històric cultural de Vinaròs.

30 de Juny 2015   -  ALCALDIA AJUNTAMENT DE VINARÒS

Després de  les satifactòries visites efectuades  als  Regidors de Servicis Sr. Alsina i de Cutura Sr. Albella, el dijous 25 de Juny,  l'Associacío  va mantindre UNA CORDIAL REUNIÓ  en el Sr. Alcalde Enric Plá,  en la que bàsica i prioritàriament, com venim fent des de fa quaranta anys, vam posar a disposició del nou equip de govern  tota la nostra col·laboració i treball per quant es referisca a la defensa, recuperació,  estudi, divulgació i protecció del nostre patrimoni cultural, en què sempre estarem disponibles per a col·laborar en la mesura dels nostres mitjans i possibilitats.

 

El Sr. Alcalde va ser invitat a visitar la nostra seu social quan ho considere oportú i va ser  informat,  amb poques paraules,   de les activitats que en tots els ordes realitza l'Associcació  així com d'una sèrie de temes puntuals i concrets  que ens ocupen i preocupen , havent-se-li facilitat als efectes, una memòria detallada de les nostres activitats per al seu coneixement.

 

Per part de l'Alcaldia se'ns han anticipat les dificultats econòmiques que previsiblement travessarà el nostre consistori, de manera que en estos moments no se'ns podia concretar cap tipus de col·laboració concreta.

Respecte al  CERTAMEN D'INVESTIGACIO HISTÒRICA  Jose Manuel Borras Jarque,  sobre Vinaròs,  que d'acord amb allò que s'ha convingut amb anteriors corporacions venim convocant des de fa molts anys en el mes de març de cada any, per a ser proclamat el guanyador en la Nit de la Cultura i que ha vingut sent PATROCINAT,  sempre,  per l'Ajuntament de la nostra ciutat,  el Sr, alcalde ens ha manifestat  la seua voluntat d'informar-nos en breu sobre el mateniment o cancel·lació del patrocini.

 

A l'agrair-li la seua atenció i cordialitat, reiterem novament la nostra disponibilitat per a col·laborar en tot quant es referisca a la defensa, estudi, divulgació o protecció del nostre patrimoni cultural,  confiant que la col·laboració de l'actual Corporació siga com a mínim igual que la de totes i cada una de les anteriors Corporacions.